sigr


touch the sky
Vardagsfotar i mellandagsruschen, fikar med gamla vänner och planerar inför morgondagen. Full fart. I ett strålande fint väder. Jag behöver mer tid...

We were blessed by the hungry man, who filled us with love


En lång sovmorgon och en catch up-fika med en äldsta vän var definitivt inget som bättrade på mina grammatikkunskaper inför tentan i januari. Men det var  värt. Hon satte ord på känslor jag har men många gånger inte förstår mig på. Något som bara hon kan, för att hon kan mig utan- och innantill. Och för att hon är så galet smart.

Jul, jul. Strålande jul.

Med en baksmälla from hell somnade jag på bussen och hamnade i Göteborg. Tur där fanns en lägenhet och en mysig säng att inta. Det var annandagen, efter en hård juldag i älskade Lysekil. Efter en sjukt mysig julafton med familjen.


Men nu är jag tillbaka i lilla hemstaden efter att ha trängts med (de annars så checka) göteborgarna på mellandagsrean. Förutom den sekvensen var det fantastiskt skönt att mellanlanda hemma i lilla lyan. Jag tände ljus, njöt av lyxkaffe och lyssnade på hög musik. Men nu är "jullovet" över för min del och jag plockar fram grammatikboken och all disciplin jag bara har. Jag SKA inte faila på tentan i januari.

turn it into color


Night after night...


När man är omgiven av människor man bara älskar.


En natt med, uppskattningsvis, två timmars sömn. Följt av ett två timmars examinerande seminarium, varav jag lyckades käfta med den examinerande läraren (det går bra nu). Vilket resulterade i att jag gick hem och drog täcket över huvudet.

Ni vet den där känslan när man försöker förmedla något i en klassdiskussion och ingen verkligen fattar vad man vill få fram, och bara säger emot ett argument man inte driver? Och till råga på allt tillägger läraren att "det där är ingen mening att diskutera". Då blir i alla fall jag lite vresig. Särskilt när det är skolans styrdokument jag vill diskutera, vilket jag anser är ytterst meningsfullt som blivande lärare.

Men men. Några timmar senare fick jag ett pepp-sms från en underbar klasskompis, tidigare nämnd som den underbara norrländskan, som ryckte upp mig och fick med mig på en spontanfika. Sedan dess tog dagen en ny vändning. Hon är så bra. Jag tycker verkligen om henne och alla hennes kloka tankar om livet.

sigr


some dreams were meant to be declined

23:00Myspluggar med min favoritspellista på hög volym. "Tur att grannarna åkt hem över jul" tänker jag, samtidigt som insikten att det knappast hade gjort någon skillnad slår mig. Jag älskar hög musik. Och tills jag får ett varningsbrev i brevlådan kommer jag fortsätta med det.


Annars? Jag har missat två föreläsningar tack vare mina usla sovrutiner (ber en bön att jag inte gör det imorgon), men har fått lite bättre ordning i känsloregistret. Eller bättre uttryckt: Jag har valt att acceptera situationen som den är, och låter (från och med nu) tiden reda ut trasslet på egen hand. Den har ju en sån magisk effekt, på något vis. Tålamod, tålamod.

Dammar av gamla intressen i månljuset.

Efter en sömnlös natt med grammatikplugg och blomstrande kreativitet...Jag fick mig ett par timmar sömn på förmiddagen, till priset av att jag missade dagens föreläsning. Som att jag inte redan var efter (!) så är jag nu ännu mer efter. Känns som att min jul kommer bli väldigt mysig bland alla grammatiska termer som bara måste fastna i skallen på mig.

Nåväl. För första gången på flera år har jag lyckats skissa ihop något jag känner mig nöjd över. Och det var faktiskt väldigt roligt att ägna mina kreativa timmar till något som jag brukade älska.

Water for elephantsOm en film inte berör, är jag alltför rastlös för att se vidare. Men den här ser jag om och om och om igen.

sigr


olleNär man är sugen på att bebisfota men inte har någon bebis till hands, så är det kul att ha en hel hög med bebisbilder som bara väntar på att få sig ett photoshopbesök. Extra kul är det dessutom när man egentligen borde plugga, städa och laga mat. Självdisciplinen på topp, oja.

jag hjärta svenskgrammatikjagintefattar.

Återigen måste jag hävda min fascination för Kings of leons Pyro, som jag länkade häromdagen. Hela senaste plattan är helt makalöst fantastisk, men Pyro slår ändå övriga låtar med hästlängder. Så jag skruvar upp volymen till max och ryser i omgångar, då jag låter plattan gå på repeat.


Det är söndag och jag har en inplanerad pluggdag. Grammatikkursen kan vara det svåraste jag stött på hittills i lärarutbildningen, och tack vare mitt konstiga mående har jag kommit alldeles för långt efter för att klara det. Så jag får helt enkelt försöka komma ikapp.

Musik som är makalöst fantastisk

I don't want to be here holding on.
I won't ever be your cor I don't want to be here holding on

LINNEAHUSBERG


I am the miracle


InformationHeter Louise Sjöstrand
Bor delvis i Göteborg, delvis i Lidköping
Är 21 år och lärarstuderande på Göteborgs universitet
Fotar med Nikon D90 + Nikon 50/1.8 + Nikon 55-200/4-5.6
Passion för modellfotografering

Säger
"Alla är lika nakna utan kläder"
Tycker
att alla ska ha rätt att uttrycka sig
Gillar människor som inte bara tittar, utan ser
Vill göra skillnad
Ska lyckas.


Loajjs.se fungerar för att marknadsföra mig som fotograf och är ett ställe där man antingen kan kontakta mig i behov av en fotograf, alternativt anmäla intresse att stå modell. Min vision är att ge alla människor möjlighet att få fina bilder som förevigar vad helst de vill, oavsett ekonomiska tillgångar.

Tanken är alltså att jag under mitt första etableringsår (2012) tar fotouppdrag utan ekonomisk ersättning, mot att jag äger rättigheterna till bilderna och får använda dem i min portfolio. Därefter (januari 2013) registrerar jag min verksamhet med målet att driva en fotografisk verksamhet anpassad efter varje enskilt fotouppdrag.

Men utanför det är Loajjs även min privata blogg där jag delar med mig av sånt som kretsar kring livet.ANONYM


STUDENT2009mmmmmmmmmjauuuVälkommen in (Utkast 4 oktober 2011)

Har nu installerat mig i nya lyan. Ja, lya var rätt ord med uppslagsbeskrivningen "bo för vilda djur, håla; även bildligt: liten bostad", då jag främst syftar på håla i kombination med liten bostad. Jag bor nämligen numera två trappor ner i ett litet rum på 18 kvadrat inklusive badrum. Det är egentligen helt okej (bortsett från trappuppgången som är den gräsligaste jag sett i mina 20 år på jorden). Jag har försökt göra det så mysigt och personligt det går utifrån de förutsättningar som finns. Och det funkar faktiskt, känner jag nu när jag väl fått ordning på allt som går så här långt.


I detta ögonblick är jag placerad i universitetsbiblioteket. Att få internet i rummet blir ett senare problem, har bara två dagar där nu innan jag ska tillbaks till Lidköping för två veckors praktik. Det blåste nyss storm på andra sidan fönstret så jag valda att stanna här lite extra och kika runt på internet (när det ändå går). Nu verkar det ha lugnat sig så jag ska traska hem. Hem. Mitt hem. För första gången bor jag någonstan med enbart mitt namn på brevlådan. Jag vet inte än om det får mig att känna mig ensam eller självständigt. Får återkomma med det, när jag känt efter lite.

Livets oförstörda vackra.

Har dammat av kameran idag för lite fotande med min favoritmodell! Underbara bebis. Tänk allt du kommer gå igenom i livet - motgångar och framgångar. Hjärtesorg, kärlek och hatkärlek. Lycka och olycka. Besvikelser. Skratt och gråt. Ja, allt som hör livet till. Men det kommer forma dig, göra dig stark. Även om det inte alltid kommer kännas så.