Sista dagen på vårterminen, första dagen på sommarterminen. En förmiddag med introduktion till fotokursen följt utav en eftermiddag med muntlig tenta i litteraturkursen.
 
Jag är alltså tillbaka i Göteborg igen efter min vistelse i lilla hemstaden. Diskussionspromenader med storebror har öppnat upp för nya perspektiv och sätt att se på tillvaron. "Det handlar inte om hur man har det utan om hur man tar det" satte punkt för den här gången. Kan tyckas låta mer klyschigt än klokt men jag tror på att man gör sig själv en tjänst när man tar situationer för vad de är. Och människor likaså. Det hjälper varken en själv eller någon annan att snöa in sig på allt och alla man vill förändra till det bättre snarare än att förhålla sig till det på ett bättre sätt.

Ni vet den där känslan av att man kunde gjort mer, men inte gjorde det? Det dåliga samvetet som kryper under skinnet på en för att man tar sig själv i första hand? Det är det detta handlar om. Och jag är så inihelvetes trött på det. Både att själv ha det och att höra om andra som har det.