Earth hour, en timma om året

Släcker utan problem ner i hela huset, men när det kommer till datorn så tar det emot. Är det fusk att dra ur sladden och fortsätta använda den på batteriet? På sätt och vis är det samma sak som att sitta med mobilen, eftersom de båda faktiskt används i samma syfte. Men samtidigt:

Det borde vara en befrielse att slippa elektroniken,
en timma om året. 
Man borde förbereda sig mer.
Ta det på allvar.
Ha en anledning att göra sånt man annars inte tar sig tid.
Som att lyssna på havet, leta stjärntecken,
eller grilla korv i skogen.
Vad vet jag, vad folk vill göra?
När jag just den här timman om året,
det här året,
sitter i min säng med datorn i knät
och skriver det här.
Visst fan kunde det kvittat.

Stunder och platser man längtar efter lite extra

när vardagslivet blir för stressigt.


Juli, 2010

Inleder mitt officiella fotobloggande med ett helt vanligt vardagsinlägg.

För en liten livsuppdatering, till nära och kära på milslånga avstånd. Till intresserade främlingar, bekanta och elever. Och till andra som hittat hit - kanske för första gången.

Direkttåget mellan Lidköping - Göteborg känns nästan som ett andra hem ibland. Så som det ofta känns med en plats man tenderar att besöka ofta, ni vet? Nu står iallafall fötterna på stadig småstadsmark och planen är att låta det förbli så för lite drygt en vecka framåt. Det är påskvecka och kursansvarig för LSV210 ordnade, av ren slump, så att vi fick en helt tom vecka i schemat. Visst är det synd att det hamnade precis samtidigt som elevernas påsklov, men det kanske är bäst att hålla sig ifrån allt sånt där för en vecka, iallafall. Betyder: att det kanske inte är så dumt att inte ha något annat val än att "bara va" för en vecka. Tillsammans med en väldig hög skönlitteratur att plöja, förstås. Och nya fotosessioner att skapa. Men det är nästa vecka. Än är det bara torsdag natt i denna.

 


On the road

Det måste vara klokt att göra sånt man bör undvika när man vet att det är det man behöver just då, eller hur? Det är knappast hela världen att vara lite rebellisk så länge det inte skadar någon annan än en själv. Men bara ibland. Att mestadels ta en glass i solen, putsa upp sina vita converse eller hänga på facebook är något varje människa bör få göra utan att bli kallad normativ, tråkig eller alldaglig. Sug på den karamellen lite.


Så efter många icke teoretiska veckor i Lidköping är det dags att sätta tänderna i nästa delkurs - litterära texter. Med start på Kung Oidipus. Sjukt opepp för en (blivande svensklärare) som hatar att läsa. 

Fem veckor kvar till nästa praktik, sju veckor kvar till spanien. Håll ut nu Sjöstrand...

JESPERTHIMBERG


HANNASUNNERLÖF
LOVISAFORSMANSVENSSONFrrrrrrrrrrrreeeeedaaaaaag! Hej å hå vad tiden flyger iväg. Redan helg, redan en jobbvecka avklarad. Solen skiner för allt den är värd och vindarna är härligt ljumna. Det firas med en runda på stan, rapportskriveri (jippiiii) och några öl hos brorsan. Tja!

JESPERTHIMBERGLOVISAFORSMANSVENSSONAll kärlek till Lovisa som, mest av alla mina modeller, fått lida för att jag ska kunna föreviga bilder som ploppar upp i skallen på mig.

2009

100907


Analogt.


När man jobbar hela dagen, skriver två rapporter och dessutom försöker hålla inför-sommardieten med bra kost och bra träning, då är det inte mycket tid över till annat.

Därmed inte lika många nya foton som kommer upp. Men jag tänkte börja slänga upp lite gammalt som inte ligger uppe. Lite tråkigt för mina trogna läsare som följt mig genom åren och som förmodligen sett bilderna flera gånger om, men vad gör man? Jag behöver ha dem uppe och jag tar ändå inget nytt för tillfället.

Lägger upp nytt, uppdaterar gammalt.
Till er som observerat trenden här med kvadratiska foton: Jag planerar för en tavelserie i samma stil. Vill man komma någonstans behöver man börja någonstans, eller hur? Och detta är min plan. Men jag kan behöva några hållna tummar, så hjälp gärna till med det. Lite feedback på fotona i kategorin modellfotograf skulle också sitta fint. Jag stirrar mig blind här...

Men mer om detta vid ett senare tillfälle.
Två rapporter ska skrivas och debattartiklar ska rättas. Härlig söndag. Vadå vilodag, gud?

ALEXANDRAUNGER


JINLAM, AYWANHUA


LOVISAFORSMANSVENSSON


JOHANSVENSSONDet tråkigaste när man sitter och redigerar bilder är att man får så mycket idéer på vad man skulle ha gjort. Särskilt, av någon anledning, när modellen är en herrans massa mil bort och inte bara kan plåta igen. Typiskt? Ja. Hatar't

110627


ALEXANDRAUNGERDZEJNADEDICV, JOHANSVENSSONELINJONSSONV, JOHANSVENSSONTackar Johan som, med sin naturliga snygghet och känsla för stil, hjälpt mig skapa detta fantastiska verk! Som en hyllning till min absoluta favoritfilm kommer den i största möjliga format pryda en vägg i lyan. Inom kort.

ALEXANDRAUNGER


Alexandra var en favorit redan vid första bilden, och visst håller ni med mig när jag säger att det bara blir bättre och bättre? Sjukt snygg tjej med mycket karaktär!

DZEJNADEDIC


Varierar studiofotograferingen med en ny skönhet. All ära åt valmöjligheterna man har med konstgjort ljus, men ibland är det bra gött att bara fokusera på kameran och modellen. 

Resultatet: En klassisk fönster+tjejbild. Men såna kan man väl aldrig få nog av?

JOHANSVENSSONJESPERTHIMBERG, ALEXANDRAUNGER


Letar inspiration, bland fantastiska verk, inför morgon- och övermorgondagens photoshoot. Love deviantart.com


mmjjjjaaaaaaaaaaaaauuuuuuuu


wooooooooofff


Efter en hemmahelg


Vårmånad